miercuri, 20 august 2014

Tipuri de branza de vaca pe care trebuie sa le incerci

Branza de vaca este o branza usoara, cu un continut caloric scazut, gustoasa si cu o cantitate destul de mare de proteine si aminoacizi. In functie de tipul de branza, aceasta poate sa contina vitamine precum B2, A, E, B12, minerale precum sodiu, fosfor sau seleniu. Insa, branza de vaca este un termen destul de larg, existand mai multe tipuri care intra in aceasta categorie. Mai multe astfel de tipuri de branza de vaca gasesti in Craiova la Selgros.

In continuare o sa iti prezint cateva tipuri de branza de vaca mai putin cunoscute sau folosite:

  • branza feta, acest tip de branza este foarte populara in Grecia, de regula se prepara din lapte de oaie sau de capra. Este slaba in calorii si in grasimi si are o aroma foarte puternica. Este recunoscuta pentru gustul sarat si textura deosebita, fiind folosita des in salate si in combinatii cu pepene rosu sau cartofi dulci. Exista si branza feta din lapte de vaca, acest tip are un gust neutru, este foarte faramicioasa si uscata.
  • parmezan, si acest tip de branza are o aroma foarte puternica la fel ca branza feta. Este originar din Italia fiind denumit dupa zona in care se produce, Parma. Parmezanul este sarac in calorii dar destul de bogat in sodiu; oricum datorita aromei puternice nu il poti folosi in cantitati mari.
  • asiago este o branza semi tare originara tot din Italia, din zona Vicenza. Initial a  fost preparata din lapte de oaie. Exista doua tipuri, proaspata sau maturata, prima are o coaja alba cu multe gauri in interior, iar a doua are o culoarea aurie si un usor gust picant.
  • camembert este o branza fermentata foarte moale. Este destul de grasa si contine un numar mare de substante nutritive. Se serveste taiata felii sau in triunghiuri.
  • cheddar este o branza tipic englezeasca preparata din lapte de vaca. Culoarea ei difera de la caz la caz, de la un galben intens la o nuanta de sidefiu, in functie de sezon si de hrana animalelor.

Diversele sortimente de branza de vaca pot fi asociate cu diverse alimente pentru gusturi si arome noi. Fiecare tip in parte are o textura aparte, incearca cateva combinatii unice de branza de vaca pentru a-ti condimenta viata cu ceva nou.


Selgros Craiova
Produse alimentare si nealimentare
Sat Preajba, com. Malu Mare, str. Henry Ford, nr. 12, jud.Dolj
Tel. 0251 305 000,
Fax 0251 305 19

Un comentariu:

  1. Inchiriaza rochii de seara de la case de moda celebri. Rochii de la designeri de top la un pret accesibil. Impresioneaza cu o rochie eleganta de la DRESSCOD.

    RăspundețiȘtergere